History


1998

In januari richt Catherine DanceAction op en start met lessen Street- en Videodance te Holsbeek, Wilsele en St.Pietersrode. 108 dansers geven na 5 maanden hun 1ste 'bescheiden' dansoptreden in de Veldbazuin te Nieuwrode.

1999

Met 230 dansers trekt DanceAction naar het Montfortcollege te Rotselaar voor de jaarlijkse dansvoorstelling.

2000

DanceAction start met extra dans-afdelingen te Rotselaar en Heverlee.

Vijf jaar lang blijft het ledenaantal groeien op zes verschillende locaties rond Leuven. Het lesgeversteam bestaat uit Cath, Jes en Karolien. Tem 2003 geven ze in het Montfortcollege jaarlijks het beste van zichzelf. De sfeer in het strenge college, de té kleine en primitieve kleedkamers, de lekkere hamburgers, het warme zonnetje op het gezellige speelplein vol dansers, geeft een heerlijk samenhorigheidsgevoel. Deze periode is voor velen onvergetelijk én zet de sfeer voor de  verdere toekomst van de dansschool.

2004

In 2004 worden Cath en Jes een koppel. Ze besluiten om samen de school verder uit te bouwen. Er wordt uitgekeken naar een vaste locatie in Leuven. Het dansseizoen wordt afgesloten met een dansevenement én party in het apart decor van Kasteel de Bunswyck. In de zomer  vinden ze een geschikte loft-ruimte aan de Vaartkom en openen in september de 1ste Dance Loft.

2005

Voor het eerst trekt de hele dansschool met 500 dansers naar de Stadsschouwburg te Leuven. De dansvoorstelling 'Comic Sensation' betekent een nieuwe start voor DanceAction. Ook de langverwachte showgroep Lunatics wordt een feit.

2006

Met de dansproductie 'I love Me ?!', gebaseerd op de mythe van Narcissus,  gaat DanceAction een uitdaging aan met alle gevorderde dansers. Om alle dansers de kans te geven weer op een podium te staan, wordt er een grote dansmarathon-dag georganiseerd in Zaal Roosenberg. De grote verbouwingswerken van de 2de Dance Loft, The Black Room, starten in deze zomer.

2007

The Black Room opent zijn deuren... Nieuwe selectiegroepen, ‘Crazy Kids' en JesCom worden zorgvuldig samengesteld via audities. DanceAction groeit, het lessenaanbod breidt uit met gevestigde en nieuwe lesgeverstalenten en biedt ook verschillende nieuwe dansstijlen aan. 'Escape to Neverland' is de 3de dansproductie van de dansschool, die doorgaat in de Stadsschouwburg.

2008

DanceAction telt méér dan 600 dansers, verdeeld over 2 afdelingen : Leuven en Rotselaar. Cath en Jes delen met trots mee, dat er nog een dansertje in de maak is... JesCom trekt met de hedendaagse dansvoorstelling 'High Volt' 3 uitverkochte kerken.
De dansschool wordt geselecteerd om België te vertegenwoordigen op een internationaal dansfestival in Los Angeles.
DanceAction wordt 10 jaar !!! Dit wordt gevierd met de dansvoorstelling 'On Tour' in De Roosenberg in Heverlee. Deze productie, met oud en nieuw werk, sluit een decennium DanceAction af.

2009

Het jaar gaat sterk van start na de geboorte van Rios Leon Grossen. Daarnaast zijn 80 Da Kids dansertjes te zien in de Dansbende op Ketnet. Tijdens de voorafgaande 2 maanden werd er druk gerepeteerd om de 20 choreografieën onder de knie te krijgen. Catherine maakte zelf het meeste van deze choreo's.
DanceAction goes LA! Meer dan 50 dansers (tss 14 & 30 jaar) van de dansschool nemen deel aan DanceExcellence. Er worden workshops gevolgd. DanceAction geeft een spetterend optreden in Disneyland Californië en we winnen er 3x de eerste prijs (Modern/Lyrical, Jazz & Hiphop).
De nieuwe dansproductie 'Part II' wordt 4x gedanst in de schouwburg. De voorstelling is een inleiding voor de stijl en richting die DanceAction in de toekomst zal uitgaan.

2010

DanceAction wordt ambassadeur van de moderne dans. 'About Love' van Jesse wint de 1ste prijs op Dance.Vibes. De winnende groepen JesCom en Lunatics verzorgen nog tal van optredens in heel Vlaanderen. Ook op Dirty Ballet behalen ze een 2de plaats.
'Poplife' is de groots opgezette nieuwe productie. Een aangepaste DA Kids 2x op zondag en 2 ongesensureerde avondvoorstellingen (vrij & za) maakten van 'Poplife' een succesvol tweeluik.
Een danseresje wordt geboren. Cath & Jes verwelkomen India Uma Grossen.

2011

We starten het jaar met een knaller van een Guests-workshop week.
Niet 1, maar 2 verschillende voorstellingen dit jaar. Al in februari gaat 'Un/Plugged/In' in premiere in het STUK in Leuven. Een intieme voorstelling door alle DA productiegroepen, ondersteund door live muziek.
In april gaan we even de 'foute toer' op met DA Returns. Na 8 jaar keren we terug naar het Montfortcollege in Rotselaar. Zoals vroeger moest het hele complex omgebouwd worden, waren de kleedkamers volledig verspreid en was het 'chaos' alom. Dankzij goede voorbereidingen en de sfeer die ook nog was zoals vroeger, liep alles vloeiend en vlot. Een entertainende 'familievoorstelling' met veel liedjes uit de 90s en 80s heeft hier zijn perfecte uitwerking. Nostalgie alom.

2012

De DanceAction Guests workshops worden een vaste waarde met dit jaar een bijna volledig internationale 'line-up'. Alle lessen zitten vol en onze gasten lossen alle verwachtingen in.
JesCom en Lunatics worden voor de 2de maal Ambassadeur van de moderne dans in Vlaanderen.
Het winnende stuk '(No) Light' van Jesse Grossen wordt daarna nog vele keren gedanst op podia in heel Vlaanderen en Brussel.
DanceAction trekt voor de 2de maal naar Los Angeles. 25 Dansers hebben de 'time of their life' op het internationale dansfestival Dance Excellence.
Een selectie van 7 dansers neemt deel aan de slotwedstrijd (International Performance Board) en winnen goud met het stuk '2+1' van Jesse Grossen.
Een overwinning die ze nog eens overdoen samen met Crazy Kids op het Jazztornooi in Leopoldsburg.
De dubbelvoorstelling 'Illuminated/Lights' tijdens het Hemelvaartweekend in de Leuvense stadsschouwburg is een groot succes. Nog nooit kwam er zoveel volk kijken en nadien werden we overstelpt met positieve reacties van publiek én dansers. Een technische storing tijdens de laatste voorstelling laat onverwacht de professionaliteit van onze jongste dansers zien en zorgt voor een ongeziene solidariteit onder alle DanceAction leden.
Er bestaat geen twijfel, 2012 was een topjaar voor DanceAction en al haar dansers.