Jesse Grossen

Jesse Grossen won dit jaar de prestigieuze 'Prijs voor Jonge Choreografen’, een prijs die eerder werd gewonnen door oa Isabelle Beernaert en Min Hee Bervoets.
Met zijn compagnie JesCom werd hij eerder al 2x ambassadeur van de moderne dans in Vlaanderen (2010 & 2012). Hij won tevens verschillende prijzen in binnen- en buitenland waaronder 3x een eerste plaats in Los Angeles in de categorieën Modern/Lyrical & Jazz op het dansfestival Dance Excellence (2009 & 2012).
L.A. speelde een belangrijke rol in zijn opleiding, ontwikkeling en inspiratie. Hij trok in het totaal 4x naar de stad om intensieve stages en lessen te volgen aan verschillende befaamde dansscholen (EDGE, Debbie Reynolds & Millennium).
Hij volgde er lessen bij oa Erica Sobol, Marissa Osato en Kyle Hanigami (om zijn favorieten even te noemen).
Dit jaar kwam daar ook New York bij. Jesse ging lessen volgen in Broadway Dance Center bij oa Derek Mitchell, Cat Coglinadro, Sheila Barker, Tracie Stanfield en vele anderen.
Tijdens een 2de periode volgde hij de Teachers Workshop van The Pulse.
Het unieke concept 'teachers teaching teachers' was een unieke kans om verder te groeien als docent. Hij kreeg hier dan ook les van de absolute werldtop
oa Brian Friedman, Brooke Lipton en Tucker Barkley.
Jesse begon te choreograferen voor hij op dansles ging, startte op 16-jarige leeftijd met lesgeven bij DanceAction en stond op zijn 19de mee aan het doopvont van Aira Dance (nu Aira Royalty, Danscentrum Aike Raes) en richtte binnen DanceAction tal van productiegroepen én zijn compagnie op.
Al vanaf het begin werkte hij vooral op tekst en muziek in zijn choreografieën (omdat tellen te beperkt bleek te zijn). Zijn 1ste bezoek aan L.A. in 2008 was hierin een kantelmoment én een bevestiging: Lyrical bleek een stijl op zich te zijn.
Sindsdien heeft hij zijn eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt door snelle & creatieve bewegingen, dynamisch grondwerk en een hoog technisch niveau waarbij telkens de emotie van de muziek centraal staat. Na 15 jaar ervaring kun je hem wel beschouwen als een specialist in Lyrical.
Als lesgever onderging hij een hele evolutie van Streetdance over Showdance en Musical naar Hedendaags om uit te komen bij Modern.
Dit steeds met Jazz invloeden, wat hij als zijn basis beschouwt. De liefde voor Jazz werd hem bijgebracht door Catherine Devadder bij wie hij op 15-jarige leeftijd begon te dansen.
Als danser was hij actief bij danscompagnie Lune olv Jennifer Regidor maar tegenwoordig laat hij het performen liever aan zijn dansers over.
Choreograferen, voorstellingen creëren van muziekmix tot lichtontwerp en lesgeven behoren tot zijn grootste passies die allemaal ontstaan zijn uit zijn liefde voor muziek.

(Lyrical, Jazz, Modern & Streetdance)