JesCom 3de keer Ambassadeur van de Moderne dans

JesCom 3de keer Ambassadeur van de Moderne dans

(persbericht Danspunt)

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo was op zaterdag 13 februari voor de 9e keer op rij de ‘place to be’ voor Dance.Vibes, de wedstrijd in moderne dans voor amateurdansgroepen uit Vlaanderen en Brussel. JesCom (DanceAction) uit Leuven kreeg van de jury de titel ‘Ambassadeur moderne dans in Vlaanderen’. 

Acht moderne gezelschappen doorstonden de preselectie en stonden zaterdag op het podium.

De jury, bestaande uit Hilde Quix (voorzitter), Peter Kongs, Guy Pauwels, Truus Cavens en Valérie Masquilier oordeelde over de choreografieën. Ze waren lovend over de verschillende groepen. Compagnie J (Danshuis De Ingang, Gent) kreeg een bijzondere vermelding, maar de  uiteindelijk titel ging naar JesCom (DanceAction) uit Leuven voor ‘The Grey Zone’, een creatie van Jesse Grossen. Zij mogen zich een jaar lang ‘Ambassadeur voor moderne amateurdans in Vlaanderen’ noemen.

Volgens de jury sprong de choreografie van JesCom (DanceAction) eruit omwille van het kloppende totaalplaatje. De choreografie paste bij het verhaal, waarin de persoonlijkheid van elke danser bovendien overeind bleef. Alle dansers deden hetzelfde, maar toch op hun eigen manier. De jury was ook lovend over de sterke groepsdynamiek. 

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

Danspunt is bijzonder trots en wenst langs deze weg dan ook alle dansers, choreografen en sympathisanten te feliciteren voor alweer een geslaagd evenement en een mooie promotiecampagne voor de amateurdans in Vlaanderen!

 

Dance.Vibes is een initiatief van Danspunt in samenwerking met S-pression.