Skip to main content

Renke Govaerts

Op 7-jarige leeftijd stapte Renke de streetdance en balletles binnen bij DanceAction.  Al snel kreeg ze de dansmicrobe te pakken en de volgende jaren breidde ze haar lessenpakket uit met jazz, showdance, hiphop, modern en techniek. 

Op het einde van het 4de leerjaar slaagde ze in haar auditie voor de Crazy Kids en nadien kon ze verder doorstromen naar de Crazy Teens. 

Ondertussen is Renke lid van de moderne compagnie Com.plete en showteam Maniacs waardoor ze zich nu ook meer focust op modern, jazz en showdance. 

Naast haar wekelijkse danslessen bij Dance Action volgt Renke ook graag externe workshops waaronder Kamata Jazz. Zo kreeg ze o.a. al les van Anneke Ghysen, Roy Julen, Jan Ravnik, …  

"Op mijn 7 jaar liep ik verlegen maar met de glimlach voor de eerste keer door de deuren van DanceAction richting Black Room voor mijn allereerste streetdance les. Nu, 11 jaar later, loop ik nog iedere week meerdere keren door de deuren van DanceAction. Waarom? Dansen is iets wat mij al al die jaren onwijs gelukkig maakt! Helemaal kunnen losgaan op het ritme van de muziek, af en toe eens uit je comfortzone durven stappen en de emoties van een melodie of tekst overbrengen naar het publiek. Voor mij is dit de mooiste hobby, sport, kunstvorm, die er bestaat."