C├ędric Van Eesbeeck

Cedric volgde in 2007 zijn eerste breaklessen bij Stijn Baets en Thomas Lopez, en trainde al snel mee met de Leuvense bboys in het Hiphopcafé in Leuven. Hij nam deel aan verschillende wedstrijden met zijn crew Floorwax en vooral zijn neef Jim ‘Wampa’ Goossens. Hij volgde alle breaklessen die hij kon bij DanceAction en Scintillare. 


In 2012 begon hij met lesgeven. Naast vaste lessen bij DanceAction, Scintillare, Dansaccent en Devotion heeft hij ondertussen talloze workshops gegeven. In deze periode blijft hij zich bijschaven door ook zelf workshops te volgen van de beste bboys in de wereld, waaronder Lagaet, Jey, Spin, Renegade, Kleju, Kuzya, Lussy Sky, Heady, Stripes, etc. Ook heeft hij ervaring opgedaan in Hiphop, Showdance en Jazz. Hij hoort sinds 2016 ook bij de BURn bboys, waarmee hij wekelijks traint.


Typisch aan Cedric als lesgever is zijn muzikaliteit en gedrevenheid. Zijn filosofie is dat er voor iedereen een plaats is in break. In zijn lessen leer je dan ook alle aspecten kennen en word je gepusht om te proberen en te ontdekken. Naast de basis onder de knie krijgen is zelfontwikkeling in de verdere lessen de kern van de zaak. 


Naast zijn leven als danser is hij bachelor in Accountancy-Fiscaliteit en Financiën-Verzekeringen. Sinds 2018 werkt hij als Commercieel Medewerker Employee Benefits bij verzekeringsmakelaar ADD.