Skip to main content

Kennismaking.

You can do IT!

DanceAction werd in 1998 opgericht door Catherine Devadder op verschillende locaties in en rond Leuven.

Het eigen karakter en de vernieuwende aanpak deden DanceAction uitgroeien tot een bruisende en eigentijdse dansschool waar kinderen, jongeren en volwassenen terecht kunnen voor een kwaliteitsvolle dansopleiding in verschillende dansdisciplines.

In 2004 opende DanceAction een eigen dansstudio te Leuven.
Door het groeiende aantal leden en de uitbreiding van het lessenaanbod werd na 3 jaar een 2de deel verbouwd tot het huidige centrum van de dansschool.
Een 3de zaal werd geopend in 2013.
De Danceloft beschikt nu over 4 volledig uitgeruste danszalen (Black, White, Red & Silver Room) met ruime kleedkamers, gezellige zithoek en het DanceAction secretariaat.

Het DanceAction lesgeversteam wordt zorgvuldig samengesteld en bestaat uit een vaste groep van creatieve en bekwame vakdocenten met een moderne en brede visie op dans.
Elk met hun eigen stijl en aanpak gaan ze voor hetzelfde doel en streven ze naar dansplezier, danstechnische ontwikkeling, inleving en individuele ontplooiing.
 

Beginnende dansers krijgen de kans om in een goede lessfeer de basis van elke dansstijl onder de knie te krijgen.
Gevorderde dansers worden individueel opgevolgd en gestimuleerd om hun talent verder te ontplooien.
Beloftevolle dansers worden aangemoedigd om verschillende lessen in verschillende stijlen te volgen. Daarom worden de prijzen van extra lessen zeer democratisch gehouden (lespakketten).
Op deze manier hebben wij reeds jaren geïnvesteerd in het groeiproces van onze dansers en onze jeugd in het bijzonder.

DanceAction door Catherine Devadder:

DA... Where do I begin...

Exact 25 jaar geleden, werd de eerste steen gelegd in Da-verhaal.
Voor de 'nieuwe' leden en publiek stel ik me graag even kort voor. Ik ben Catherine Devadder, oprichtster van DanceAction.

DanceAction werd opgericht in 1998.
Ik trok letterlijk met mijn muziekbooster op mijn schouder rond naar verschillende sporthallen in en rond Leuven, van Heverlee, Wilsele tot Lubbeek en Holsbeek.
Met mijn toen 'nieuwe' maar nu waarschijnlijk old-school vibes in street-, jazz- en videodance, was dit meteen een schot in de roos.
Gedurende deze jaren was er geen echte dansschool, maar verschillende locaties... Wel kwam iedereen samen tijdens de jaarlijkse voorstelling! Ongeacht waar een danser danste, dit voelde als 1 dansschool en ik wist meteen: deze dansers wil ik verbinden. Deze vibe, sfeer in dans en talent en connecties moet een toekomst hebben.
Gretig breidde ik het uurrooster nog meer uit. Zo kwamen er jaar na jaar unieke, getalenteerde en supergemotiveerde lesgevers bij.

In 2004 werd ik aangetrokken door een niet-aantrekkelijk gebouw, nl. ons Marie Thumas gebouw. Maar ik voelde meteen dat dit een thuis kon worden voor mij en voor vele dansers.
Dat gevoel klopte. Eigenhandig en onhandig bouwde ik daar een eigen studio, the White Room!
Snel groeide ik ook uit tot ondernemer en 'semi-handy woman' door ook een Black Room en even later een Red Room neer te zetten.
Ondertussen gaan er wekelijks 83 lessen door in 3 uitgeruste zalen, was er een DA Basement (ontstaan door plaatsgebrek) & een DA outdoor (ontstaan door de Corona-crisis) en nu een extra 'Silver Room'... en een tijdelijke 'DA Hall'.

Zoveel moois al beleefd, zoveel herinneringen en vriendschappen gemaakt, zoveel werk al gedaan, passioneel en creatief... soms met zweet, tranen én dipjes maar altijd met terugkomende vreugde en blijdschap.

Alles waar DA voor staat, komt ook altijd samen in een voorstelling. Wederom.. elke keer.. nog altijd met heel mijn hart.

To DA Teachers: Your talent, your classy choreo’s, your music choices, your kindness, your determination & your teaching skills always with and in style,…Sooo proud of each and every one of you!

Aan alle Dansers: Jullie kozen één van de mooiste hobby’s en passies van het leven of beter... Dans koos jou. Dus geef nooit op, want dans zal je nog zoveel moois kunnen geven. Jullie zijn prachtig!

Aan DA Team: Geen woorden genoeg voor jullie engagement en input. Jullie maken het mij én de dansers meer comfortabel op vele momenten, jullie zijn er als we roepen. Onmisbaar... X

Ik ben zooo fier, we do it together!
Thankyou

Jullie betekenen zoveel voor mij en vergeet niet... ook zoveel voor elkaar!
Cath