Skip to main content

Breaking

Breaking is een unieke, dynamische dansstijl die doorheen de jaren veel geëvolueerd is. In tegenstelling tot de meeste dansstijlen is breaking niet geboren voor het podium. Het doel van de lessen is daarom driedelig. Er wordt gefocust op cypheren (in de cirkel je stijl en moves laten zien), battlen (competitie, uitmaken wie de beste is) en choreografie. 

Breaking is ook een ingewikkelde en diverse dansstijl. Elke leerling is anders en heeft zijn eigen verleden. Motoriek, fysiek, kracht, lenigheid en muzikaliteit zijn allemaal belangrijk. De gemiddelde leerling zal dan ook 2 à 3 jaar in dezelfde groep blijven voor hij of zij naar de volgende groep kan gaan. Leerlingen die andere stijlen dansen, andere sporten doen (bv. turnen) of die ouder zijn (vanaf 12 jaar) kunnen ook na 1 jaar al goed genoeg zijn om een groep te stijgen. Het niveau van de leerlingen wordt doorheen het jaar bekeken. Aan het einde van het jaar wordt gecommuniceerd welke leerlingen naar de volgende groep kunnen.

Breaking is een dansstijl voor iedereen. Daarom is er in elke les ruimte voor de danser om zichzelf te ontwikkelen en op zijn eigen ritme te oefenen, te ontdekken en zich amuseren. We stimuleren de leerlingen om thuis te oefenen en naar de vele battles en evenementen te gaan, maar beseffen uiteraard dat dit niet voor iedereen weggelegd is. De lessen zijn dan ook zo ontworpen dat iedereen zonder probleem meekan, zowel de breakers voor hun plezier als de breakers die zich volledig in de dans onderdompelen.

BATTLE CLASS

Een les die volledig in het kader staat van battles en alles daarrond. Hier bouw je een arsenaal aan moves en combo's, leer je ze toepassen in de battle arena en helpen we je om sterk in je schoenen te staan. Als je het voelt kriebelen om een eerste battle te doen of je wilt nog meer tips & tricks, hier moet je zijn. Battle Class op vrijdag, van 17u30 tot 18u30.

BREAKING POWERMOVES CLASS

Powermoves Class draait om het meest spectaculaire deel van breaking; powermoves. Deze les geeft speciale aandacht aan de meest fysieke en technische moves waarvoor 1 uurtje per week gewoon niet volstaat. Headspins, windmills, flares, allemaal vragen ze wat extra begeleiding, toewijding en hard werk. Als je je breaking naar een hoger niveau wilt brengen, is dit de extra les die je zoekt. Powermove Class op zaterdag van 16u tot 17u00 .